Študenti našej školy súťažili v Bratislave

Napísal admin 26. jan. 2012 v kategórii . Pripojené 0 komentářů.

V dňoch 19. až 22.1.2012 sa v Bratislave na výstavisku Incheba

dsc02198

pozrite si fotogalériu 

Expo Bratislava, konal už 19. veľtrh gastronómie DANUBIUS GASTRO. Okrem prezentácie najnovších technológii v hoteliérstve a gastronómii, prebehlo aj množstvo sprievodných podujatí, medzi iným aj súťaže v rôznych „gastronomických disciplínach“, či už v carvingu, v pečení, varení, príprave miešaných nápojov, alebo prípravy kávy.

      Stredná odborná škola, A. Dubčeka vo Vranove nad Topľou sa zapojila do súťaženia kuchárov a barmanov.

      20. januára prebiehal 10. ročník St.Nicolaus cup – barmanská súťaž juniorov v kategórii Long Drink. Súťažilo 64 mladých barmanov, ktorí pod drobnohľadom komisárov SkBA ( Slovenskej barmanskej asociácie), pripravovali alkoholický nápoj. Dôležité bolo zvládnuť bezchybne techniku miešania, ale  aj zladiť chuť, použité ingrediencie vlastnej receptúry a zaujať farebnosťou a pripraviť vhodnú dekoráciu, to všetko v časovom limite 6 minút. Školu reprezentovali Michal Vojtek , študent štvrtého ročníka  a Radka Jakubčínová, študentka tretieho ročníka, obaja z odboru čašník. Svoje skúsenosti so súťažením lepšie zúročil Michal Vojtek, ktorý s nápojom Posledný výkrik získal a do svojej zbierky úspechov pridal bronzové ocenenie. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu. Poďakovanie patrí aj Mgr. Anete Leškovej, majsterke odbornej výchovy, ktorá ich na súťaž pripravovala.

      V ten istý deň súťažil aj Martin Kochan, študent tretieho ročníka odboru kuchár, ktorý do  celoslovenského finále postúpil z 5. miesta semifinálového kola, ktoré sa konalo v decembri 2011 v Piešťanoch. Bol to 2. ročník súťaže v odborných zručnostiach Skills Slovakia – Gastro junior. Gesciu prevzala Nadácia na podporu odborného vzdelávania a prípravy a Štátny inštitút odborného vzdelávania, v spolupráci s Klubom mladých kuchárov a cukrárov.  Martin pripravoval pokrm, kde povinnou surovinou bol hovädzí močing.  Pripravil „Hovädzí močing dusený na zelenine a červenom víne s kukuričnou polentou a fazuľou na gazdovský spôsob. Martina Kochana na súťaž  pripravoval Bc. František Ivanko, majster odbornej výchovy. Martinovi, aj jeho školiteľovi ďakujeme za reprezentáciu.

 

 

Ing. Ľudmila Vagaská
zást. riaditeľa pre PV



 

Komentáre

Komentáře nejsou pod tímto článkem povoleny.

  • archív
  • Adresa

    A. Dubčeka 963/2
    Vranov nad Topľou
    Email: sosvt@sosvt.sk
    www: sosvt.sk tel:+421 057 44 63258

    ©2011 – 2017   webdesign: Kamil Harman (kamharm@gmail.com)