Barmanský kurz „vyššieho levelu“

Napísal admin 8. mar. 2016 v kategórii úspechy študentov. Pripojené 0 komentářů.

Barmanský kurz „vyššieho levelu“

Štvordňový maratón študenti úspešne ukončili získaním medzinárodných certifikátov II. stupeň barman,
platný v 42 krajinách sveta.

 

 

Naša škola sa v dňoch 22. 2 – 25. 2. 2016 stala dejiskom konania druhého stupňa barmanského kurzu.
Druhý stupeň je pokračovaním úspešne ukončeného I. stupňa barmanského kurzu, ktorý prebiehal v rovnakých priestoroch v septembri tohto školského roka.
      Kurz prebiehal počas štyroch dní, ktoré boli nabité novými poznatkami z tovaroznalectva, histórie barmanstva, ukážkami nového, aj netradičného inventáru a barových pomôcok. K dispozícii bol aj široký sortiment alkoholu, s ktorým sa bežne nestretneme. Svoje  zručnosti si upevňovali miešaním rôznych druhov drinkov nielen základnou, klasickou formou, ale prevažne zložitejšími spôsobmi, aj s použitím ohňa.
Kurz viedol pán Ján Majoroš, ktorý je lektorom Slovenskej barmanskej asociácie.

1. deň –  začal sa stručným pripomenutím  histórie Slovenskej barmanskej asociácie od jej vzniku až po súčasnosť, vysvetlil jej úlohu, postavenie u nás doma, v zahraničí a neopomenuli sa ani  dosiahnuté úspechy. Popritom sa miešalo a to všetky víťazné drinky  zo svetových súťaží.


2. deň – bol zameraný na  už takmer zabudnuté drinky „ Tiki- drinky“, ich vznik, priekopníkov v prípravne týchto drinkov. Účastnícii sa preniesli do čias, kedy bary boli vyzdobené havajskými dekoračnými prvkami, ako  sú rôzne totemy, obradné predmety, čím sa vytvorila atmosféra exotiky. Drinky boli pripravované v netradičných nádobách, ako  sú kokosové orechy, vydlabané ananásy a keramické poháre v tvare masiek, lebiek a pod.


3. deň – sa niesol v duchu exotického ovocia, prípravy miešaných nápojov ako daiquiri, collady, longy, nápoje pripravené so zmrzliny a v neposlednom rade prípravy adjustáže, čiže dekorácií z exotického ovocia za pomoci vykrajovačov, barmanských pomôcok na prípravu garnitúry


4. deň – sa pripravovali Old Fasioned drink, Slummers drinky a Schoters, všetko netradičné nápoje a nápoje s pridaním korenín a bylín.

Štvordňový maratón študenti úspešne ukončili získaním medzinárodných certifikátov  II. stupeň barman ,platný v 42 krajinách sveta.

Všetci zúčastnení si odniesli okrem spomínaných vedomostí a zručností aj množstvo odporúčaní, praktických rád, mali možnosť vnikať do tajov drinkov, v ktorých sa snúbili hýriace farby s výraznou chuťou,aj prenikavou vôňou. Mali možnosť vidieť pri práci naslovovovzatého odborníka, ktorý sám získal množstvo medzinárodných ocenení zo súťaží v príprave miešaných nápojov, za čo mu patrí naše poďakovanie.

Barmanský kurz zorganizovala a osvedčenou logistikou ho prostredníctvom uznávaného a úspešného lektora SkBA doviedla do zdarného konca Mgr. Aneta Lešková.

obrazek obrazek obrazek obrazek
obrazek obrazek obrazek obrazek
obrazek obrazek obrazek  


Ing. Ľudmila Vagaská
 
zást. riaditeľa pre PV

Komentáre

Komentáře nejsou pod tímto článkem povoleny.

  • archív
  • Adresa

    A. Dubčeka 963/2
    Vranov nad Topľou
    Email: sosvt@sosvt.sk
    www: sosvt.sk tel:+421 057 44 63258

    ©2011 – 2017   webdesign: Kamil Harman (kamharm@gmail.com)